Servergazi Anadolu Lisesi 10. Sınıflar Bilgi Yarışması

Servergazi Anadolu Lisesi öğrencilerini bir araya getiren heyecan dolu bir bilgi yarışması düzenledik. 10. sınıflar arasında gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin genel kültür, bilim, sanat ve spor alanlarındaki bilgilerini ölçmeyi amaçlıyordu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, renkli ve interaktif bir atmosferde hem eğlendiler hem de öğrendiler. Her sınıftan seçilen temsilciler, bilgi seviyelerini karşılaştırarak okul içi bir rekabetin kapılarını araladılar.

Yarışma kapsamında öğrencilere genel kültür, edebiyat, matematik, fen bilimleri, tarih, coğrafya ve sanat gibi çeşitli alanlarda sorular yöneltilerek zihinsel becerileri sınandı. Hızlı düşünme ve doğru cevap verebilme yeteneklerini ölçen yarışma, öğrencilere hem öğrenme fırsatı sunarken hem de sosyal bağlarını güçlendirmelerine katkı sağladı.

Servergazi Anadolu Lisesi Müdürü Meltem ORAL, yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin sadece ders kitaplarıyla değil, aynı zamanda genel kültürleriyle de donanmış bireyler olmalarını hedeflediklerini belirtti. Müdür, bu tür etkinliklerin öğrencilerin bilgi seviyelerini artırmalarına ve rekabet duygularını olumlu bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilerek başarıları ödüllendirildi. Katılımcılar arasındaki dostane rekabetin, öğrencilerin öğrenmeye olan ilgilerini artırdığı gözlemlendi. Servergazi Anadolu Lisesi olarak, bu tür etkinliklerle öğrencilerini sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda genel bilgi ve kültüre de teşvik etmeye devam edeceğiz.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 14:37 - Görüntülenme: 57